Vad gör vi?

KSA – Kronobergs Sändareamatörermed klubbsignal SK7HW, är en ideell förening för radiointresserade i Kronobergs län med omnejd.

Klubben har anor sedan 1946, vi är ett 60 tal medlemmar varav de flesta är licensierade sändaramatörer, sändareamatörernas intressen tillvaratas i Sverige av Sveriges Sändareamatörer – SSA.

KSA

Sundet-KSA

 

Vår klubbstuga utgör samlingspunkten för oss förutom etern, stugan ligger i ett naturskönt område med bokskog vid sundet mellan Bergundasjöarna, och kallas för torpet Dacke, där har vi radioschack, antenner, verkstad, samlingslokal, kök och förråd.
Varje onsdagskväll vid 19 tiden träffas vi i stugan för antennarbeten eller diverse byggprojekt, när vi inte kör radio eller fikar, andra onsdagen i varje månad (utom i juli) hålls protokollförda medlemsmöten.

Medlemmarna har också egna nycklar till stugan så att dess utrustning kan utnyttjas under övrig tid.
Vi genomför vanligtvis studiebesök hos något företag eller organisation ett par gånger per år.
Vi har även ett antal gemensamma sammankomster, familjefest i August och julfest med tillhörande julbord.

I schacket har vi ett antal radioapparater som täcker alla amatörradioband mellan 160 m och 23 cm samt dator med internetanslutning och interface för att köra digitala moder på kortvågsstationen, utanför stugan i trädgården är uppfört en 45 meters mast med antenner för 6m, 2m, 70cm, 23cm banden och ett 36 meters torn med antenner för 10-15-20 och 40 meters banden. I antennparken finns också en vertikal för 160 och 80 meters banden och diverse dipolantenner.

Vi driver en 2 meters repeater på frekvensen 145,675 MHz och en DMR repeater på frekvensen 434.700 MHz vilka kan används av klubbens medlemmar eller andra radioamatörer, samt APRS digipeater (144,800 MHz) och APRS-IGate
på 2 meters repeaterfrekvensen  finns en  Echolinknod  (24393).

Vi har en fullt utrustad verkstad med verktyg och mätinstrument för de som vill bygga, reparera eller trimma på sin radio eller annan utrustning.Klubben arrangerar gemensamma byggkvällar vi har byggt bl.a. APRS traker och antenner för 6m.

Några av klubbens medlemmar brukar också ägna sig åt tävlingar på VHF/UHF eller kortvåg.
Klubben hanterar medlemmarnas QSL-kort via vår QSL-manager.
Vi bedriver utbildning i teknik och reglemente för erhållande av amatörradiocertifikat.

Alla radiointresserade är mycket välkomna att kontakta någon i styrelsen eller besöka oss i klubbstugan en onsdagskväll.
Vi skall ta väl hand om dig och visa dig runt för att prova radiostationerna så du får en uppfattning av vad amatörradio är för någonting,
för vägbeskrivning se Kontakter eller länk till Eniro

För mer information om vår utbildning för amatörradiocertifikat kontakta utbildningsansvarig

Övriga kontakter.

 

Välkommen Bo Hasselquist SM7HZK  Ordförande